Operation Whalers II by AWC (ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 

Η επιχείρηση RED WINGS θεωρείται από πολλούς σαν μια επιχείρηση των SEAL. Λίγοι γνωρίζουν ότι αρχικά ήταν μια έμπνευση & σχεδίαση από το 2ο Τάγμα, του 3ου Συντάγματος των Αμερικάνων Πεζοναυτών (U.S. Marines), με το αρχικό σχέδιο να ορίζει, η αναγνώριση να πραγματοποιηθεί από από ομάδα sniper των πεζοναυτών (Ronin Team).

 

 

Η επιχείρηση θα γινόταν από την μονάδα που είχε ως ζώνη ευθύνης το διαμέρισμα Pech στην επαρχία Kunar. Σκοπός της ήταν να διεισδύσουν στο όρος Sawtalo Sar με κύριο ΑΝ.ΣΚ. την σύλληψη ή εκτέλεση του αρχηγού των τοπικών αντάρτικων δυνάμεων, Αχμάντ Σαχ (Ahmad Shah) & δευτερεύων ΑΝ.ΣΚ (αλλά όχι υποδεέστερο) τις ίδιες τις αντάρτικες δυνάμεις. Οι ΑΝ.ΣΚ. είχαν οριστεί στα πλαίσια των προσπαθειών σταθεροποίησης της περιοχής για τις επερχόμενες εκλογές.

 

 

 

Ο σχεδιασμός της επιχείρησης απαιτούσε την χρήση Ε/Π σε κάποιες φάσεις της. Επειδή οι πεζοναύτες, οργανικά, δεν είχαν Ε/Π, στράφηκαν στην τακτική διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων του τομέα τους στο Αφγανιστάν, ζητώντας να τους διαθέσουν μέσα από το 160ο Σύνταγμα Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπορίας Στρατού (160th S.O.A.R.).

 

 

Το δόγμα και οι κανόνες της Ανωτάτης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Αμερικάνικου Στρατού (U.S.S.O.COM.), ανέφερε ότι τα μέσα της δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες άλλου κλάδου, διοίκησης ή μονάδας, πέρα από αυτών που ήταν υπό την U.S.S.O.COM. Σε αυτό το σημείο & προκειμένου να παραχωρηθούν Ε/Π και να δοθεί το πράσινο φως για την επιχείρηση, οι επιτελείς των πεζοναυτών πιέστηκαν από τους ανωτέρους τους να αποδεχθούν την εμπλοκή τμήματος SEALs που θα αναλάμβαναν τον ρόλο της αναγνώρισης αντί της ομάδας sniper των πεζοναυτών.

 

 

Εκτός από αυτή την αλλαγή, το σχέδιο τροποποιήθηκε σε αρκετά άλλα σημεία (π.χ. μέθοδος διείσδυσης της ομάδας αναγνώρισης ήταν αρχικά πεζή και όχι με Ε/Π, οι χρόνοι για τα δρομολόγια εκτιμήθηκαν τελείως λάθος κτλ.) ενώ η διοίκηση για την πρώτη φάση δόθηκε στην U.S.S.O.COM. που θα την ασκούσε μέσω μιας μακριάς και δυσλειτουργικής αλυσίδας από την Φλόριντα των Η.Π.Α.

Οι πεζοναύτες που γνώριζαν άριστα την περιοχή, έθεσαν τις αντιρρήσεις τους για τον σχεδιασμό, την μικρή δύναμη των SEAL, την μη λειτουργική διοίκηση και τεχνικές λεπτομέρειες όπως η χρήση συγκεκριμένων τύπων ασυρμάτων που παρότι ελαφρύτεροι δεν μπορούσαν να υπερκεράσουν τα γεωγραφικά εμπόδια που μείωναν δραστικά την εμβέλεια τους.

 

Παρόλα αυτά δεν εισακούστηκαν και η συνταγή για την καταστροφή είχε τεθεί.

Έτσι μόνο λίγες ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης στης 28 Ιουνίου 2005, το πρόσωπο που είχε σαν στόχο, ο Αχμάντ Σαχ (Ahmad Shah), σε μια καλοστημένη ενέδρα, σκότωσε τους 3 από τους 4 SEALs & κατόπιν κατέρριψε ένα ελικόπτερο MH-47E Chinook σκοτώνοντας άλλους 16 επιβαίνοντες σε αυτό που έσπευδαν προς ενίσχυση τους.

 

 

Ακολούθησε μια δραματική επιχείρηση που ονομάστηκε άτυπα Red Wings II για την εύρεση της ομάδας των SEAL η οποία κράτησε πάνω από 3 εβδομάδες, μέχρι να βρεθεί και το σώμα του τελευταίου SEAL.

 

OPERATION WHALERS ΙΙ

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ – 17/09/2013

(08:00)09:30-14:30(15:00)

 

Τον Αύγουστο του 2005, οι πεζοναύτες ξεκινούν για να επιστρέψουν στο Sawtalo Sar & να πράξουν αυτό που αρχικά σχεδίαζαν. Να χτυπήσουν σκληρά τους αντάρτες και να συλλάβουν/εξοντώσουν τον αρχηγό τους που είχε γίνει διάσημος μετά το σκληρό χτύπημα ενάντια των Αμερικανών & μάλιστα κατά των Ειδικών τους Δυνάμεων, με συνέπεια δεκάδες άντρες να σπεύσουν να ενταχθούν στην δύναμη του.

Αυτή την φορά χωρίς ελικόπτερα, οι δυνάμεις των Πεζοναυτών θα μεταφερθούν με οχήματα στα σημεία εκκίνησης τα οποία είναι & τα τελευταία ασφαλή χωριά στην περιοχή αφού φυλάσσονται από άνδρες της Αφγανικής Αστυνομίας.

Από εκεί φορτωμένοι με όλα τα υλικά τους & στηριζόμενοι σχεδόν μόνο στον ατομικό τους οπλισμό, θα ξεκινήσουν πεζοί την άνοδο στο βουνό.

 

 

Με σχέδιο & φιλοσοφία Seek & Destroy, θέλουν να  διεισδύσουν βαθιά μέσα στην περιοχή του εχθρού, με σκοπό να εντοπιστεί & να καταστραφεί ή να χάσει όποια δυνατότητα επιχειρήσεων.

Στρατηγική : Να προσελκύσουν τον εχθρό με την παρουσία τους, να τον εμπλέξουν & να τον εξοντώσουν ή αν αυτός αποφύγει την επαφή, να αναζητηθεί στην περιοχή προσπαθώντας να αντλήσουν όποια πληροφορία από κατοίκους των χωριών που θα μπορέσει να οδηγήσει στην εύρεση της δύναμης του Σαχ.

 

 

 

Από την άλλη ο Σαχ, πλέον έχει ενισχυθεί από ντόπιους που χρησιμοποιεί σε ευκαιριακές εμπλοκές & παρενοχλήσεις ενώ σαν κύρια δύναμη έχει σκληρούς Αφγανούς πολεμιστές αλλά κυρίως πολλούς Άραβες & Τσετσένους εθελοντές που είναι οι φανατικοί & καλά εξοπλισμένοι μαχητές.

Εκτίμηση είναι ότι ο Σαχ ορμώμενος από την επιτυχία του με την εξόντωση περίπου 20 ανδρών των ειδικών δυνάμεων & την κατάρριψη ενός Ε/Π, θα προσπαθήσει να χτυπήσει τους Αμερικάνους & να τους απαγορεύσει την πρόσβαση στο Sawtalo Sar καταφέρνοντας μια στρατηγική νίκη αφού η περιοχή θα θεωρείται άβατο για τους Αμερικάνους με ότι σήμαινει αυτό.

 

 

 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

 

Σενάριο με κανόνες Mil-Sim βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα & μια προσπάθεια μεταφοράς τους στο πεδίο χωρίς να σκοπεύουμε την πιστή αντιγραφή αλλά ούτε παρόμοια εξέλιξη.

Οι παρατάξεις επιδιώκουν επίτευξη ΑΝ.ΣΚ. μέσα από μια σειρά επεισοδίων\καταστάσεων που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παίκτες με ομαδικό πνεύμα & σωστό σχεδιασμό.

Είναι ουσιαστικά ένα σενάριο που θα προσπαθήσει να βάλει & τις 2 παρατάξεις στην ατμόσφαιρα του πολέμου στο Αφγανιστάν όπου απαιτείται η συνεχής εγρήγορση αφού ο κυνηγός μπορεί να γίνει το θήραμα, ο κίνδυνος παραμονεύει παντού & οι λάθος επιλογές έχουν το τίμημα τους.
Ολα αυτά σε έναν δύσκολο γεωγραφικό χώρο (μορφολογία).

Θέλουμε να τονίσουμε (και αυτό αφορά ιδιαίτερα συνχομπίστες που δεν έχουν την εμπειρία σε τέτοια είδη σεναρίων) ότι θα είναι ένα παιχνίδι εξαντλητικό, με περπάτημα (υπολογίζουμε τουλάχιστον 5χλμ. ) & μάλιστα σε δύσκολο έδαφος με μεγάλες κλίσεις, ώστε να εξομοιώσει τις συνθήκες εδάφους (σε αναλογία όμως με το επίπεδο ενός μέσου παίκτη) ενώ στο ενδιάμεσο θα υπάρχουν καταστάσεις που θα πρέπει να διαχειριστείτε. Ο μόνος λόγος που ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος από ένα «απλό» σενάριο Κυριακής, είναι για να μπει ο παίκτης στο κλίμα & την ατμόσφαιρα της σύγκρουσης. Όποιοι συνεπώς επιλέξετε να έρθετε θα πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι.
Στηριζόμαστε στην συνεργασία όλων για ένα καλό παιχνίδι & είμαστε εδώ για όποια βοήθεια ή διευκρίνιση.

 

 1. ΣΕΝΑΡΙΟ & ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ

 

α. Παρατάξεις

Ι           Τμήμα του 2ου Τάγματος, του 3ου Συντάγματος των Αμερικάνων Πεζοναυτών           :           ΜΟΝΟ συμμετοχές

ΙΙ          Αχμαντ Σαχ & αντάρτες  :           Κοινότητα AWC & αριθμός συμμετοχών

ΙΙΙ        Role players     :           Διοργάνωση (ευπρόσδεκτη συμμετοχή)

 

β. Αντικειμενικοί Σκοποί

Αμερικάνοι Πεζοναύτες (U.S. Marines)

 • Διείσδυση βαθιά μέσα στην περιοχή του εχθρού ώστε να εντοπιστεί & καταστραφεί ή να χάσει όποιαδήποτε δυνατότητα επιχειρήσεων.
 • Δευτερεύων στόχος : Να συλληφθεί/ εξοντωθεί ο Αχμαντ Σαχ
 • Να εξέλθουν από την ζώνη επιχειρήσεων μετά την ολοκλήρωση τους.

Αφγανοί αντάρτες

 • Αναχαίτιση εχθρού & απώθηση του από την περιοχή.
 • Πρόκληση φθορών & απωλειών εώς ακόμα & πλήρη εξόντωση των Αμερικανικών δυνάμεων.

 

γ. Πληροφορίες – Ροή

Το παιχνίδι ξεκινάει με την δύναμη των Αφγανών ανταρτών εντός του πεδίου σε σημεία άγνωστα για τους Αμερικάνους. Η περιοχή τους είναι γνωστή & σκοπεύουν να εξαντλήσουν αυτό το πλεονέκτημα με τις τακτικές τους, ενώ θα επιδιώξουν τον χρόνο & το μέρος που θα χτυπήσουν αιφνιδιαστικά.

Η δύναμη των Αμερικάνων ξεκινάει από το χωριό Kandlay, το τελευταίο ασφαλές της περιοχής (εκτός ορίων πεδίου) & επιλέγει το δρομολόγιο που θα κινηθεί αναζητώντας τον εχθρό ώστε να τον εξοντώσει.
Οι κανόνες εμπλοκής αναφέρουν ότι οι πεζοναύτες δεν μπορούν να βάλουν ενάντια σε άοπλους.

 

 1. ΠΕΔΙΟ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Κάθε παράταξη θα πάρει ξεχωριστό χάρτη επιχειρήσεων μόλις διαχωριστούν.
Εκεί θα υπάρχουν όποιες επεξηγήσεις.

 

 1. ΚΑΝΟΝΕΣ

 

α. DRESS CODE

– Παρακαλούμε κάθε ομάδα να μας δηλώνει το dress code της.

– Ο διαχωρισμός θα είναι σύμφωνα με τις παραλλαγές συνεπώς οι ομάδες ας προσπαθήσουν να δηλώσουν ένα πιο ομοιογενές σύνολο.

– Αποδεκτό (επιθυμητό) το Taliban load-out

 

β. ΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΑΕΡΟΜΑΧΙΚΑ

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ όρια της AWC

Maximum φόρτος που επιτρέπουν τα ΝΕΑ όρια της AWC

1 support ανά 8 άτομα.

1 Βομβιδοβόλο ανά 8 άτομα.

 

ΓΕΝΙΚΑ:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΙΚΑ.

Απαγορεύεται η ρίψη οτιδήποτε έχει ανοικτή φλόγα σε χώρο με βλάστηση.

Απαγορεύονται μαύρα ΒΒ & οτιδήποτε άλλο ΒΒ με υλικό πέρα από πλαστικό.

 

γ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

3 επίδεσμους μήκους minimum 1μ. (*3)

Νερό αρκετό & μέσο για να έχετε μαζί σας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Στο πεδίο θα υπάρχει οργανωμένο φαρμακείο & πιστοποιημενοι βοηθοί διασώστες

δ. ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

1 σφυρίχτρα για λόγους ασφαλείας

PMR προτείνεται ανεπιφύλακτα

 

ε. ΚΑΝΟΝΕΣ MEDIC – RESPAWN/ REGEN

– MEDIC με γάζα από όποιον άλλο φίλιο παίχτη.

Ο παίκτης είναι νεκρός αν χρησιμοποιήσει όλους τους επιδέσμους του & επιστρέφει στον χώρο στάθμευσης.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την χρήση των δρόμων για επιστροφή στον χώρο στάθμευσης.

 

ΓΕΝΙΚΑ

Για το συγκεκριμένο σενάριο ισχύουν τα κάτωθι:

 • Ισχύει η διαδικασία Medic που αναφέρουμε στους κανόνες της κοινότητας.
 • Medic θεωρούνται ΟΛΟΙ ώστε να μπορεί να γίνει regen.
 • Κάθε παίκτης πρέπει να έχει 3 επιδέσμους μαζί του.
 • Για λόγους fair-play δεν χτυπάμε τραυματία 2η φορά εκτός αν βάλει με το side-arm του για να καλύψει τον medic.
 • Ο medic αποτελεί στόχο.
 • Κανόνας Bleed out (θάνατος από αιμορραγία): Ισχύει.
 • Αν ο παίκτης υποπέσει στον κανόνα bleed out οφείλει να μεταβεί στο σημείο regen και εκεί συμπαίκτης του να του κάνει medic. Αν στο σημείο δεν υπάρχει άτομο, τότε μπορεί να ζητήσει άτομο από την ομάδα του.
 • Σημεία respawn/ regen ΜΟΝΟ για όσους υποπέσουν σε κανόνα bleed out, ορίζονται τα ασφαλή για την παράταξη τους κτίρια.

 

ΣΗΜΕΙΑ REGEN / SAFE HOUSE

Safe House / Safe Zone είναι μόνο οι χώροι στάθμευσης. Εντός των ορίων του πεδίου ΔΕΝ υπάρχουν Safe Zones, οπότε πρέπει ΠΑΝΤΑ να φοράτε τα γυαλιά σας.

Παρακαλούμε να μην εφαρμόζετε συμπεριφορές «Κρητικών σε γάμο» όταν επιστρέφεται σε σημεία regen/safe zones, δηλαδή να αδειάζετε γεμιστήρες στον αέρα ή σε δέντρα κτλ. Αποπροσανατολίζεται τους υπόλοιπους που υποψιάζονται κάποια εμπλοκή και καταστρέφετε το παιχνίδι.

 

στ. ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

– Ισχύουν κανόνες χειροβομβίδας.

– Δεν θα υπάρχουν εναέριες κρούσεις.

– Δεν ισχύουν κανόνες αιχμαλώτων (εκτός από Αχμαντ Σαχ & τους role players).

– Δεν ισχύει κανόνας ΜΠΑΜ.

– Δεν ισχύει κανόνας PAR-LAY (ΟΧΙ βολές σε κεφάλι).

– Ισχύει SILENT KILL.

– Αρχηγός παράταξης θα οριστεί από την διοργάνωση εφόσον δεν ορίσουν οι παίκτες.

 

στ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

α)         Αμερικάνοι Πεζοναύτες          1-3 με όλες τις υποσυχνότητες

β)         Αφγανοί                                                                      5-7 με όλες τις υποσυχνότητες

δ) Συχνότητα ασφαλείας η 8 (εναλλακτικά η 4)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ παρεμβολές και υποκλοπές.

 

 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

α)         Αφγανοί Αντάρτες

08:00                           Το αργότερο στον χώρο στάθμευσης (θα δοθει σε καθε παραταξη διαφορετικός)

08:00-08:20    Μέτρηση & καταγραφή ΟΛΩΝ

08:20-08:35    Briefing

08:35-09:00    Ολοκλήρωση προετοιμασίας

09:00-09:20    Είσοδος στο πεδίο & λήψη θέσεων

09:20-09:30    ΕΝΑΡΞΗ

β)         Αμερικάνοι Πεζοναύτες

08:00                           Το αργότερο στον χώρο στάθμευσης (θα δοθει σε καθε παραταξη διαφορετικός)

08:00-08:40    Μέτρηση & καταγραφή ΟΛΩΝ

08:40-08:55    Briefing

08:55-09:20    Ολοκλήρωση προετοιμασίας

09:20-09:30    Προσέγγιση στο σημείο εισόδου\έναρξης

09:30   ΕΝΑΡΞΗ

Ώρα λήξης                   14:30 ή με την ολοκληρωση των ΑΝΣΚ
Debriefin                     14:40-15:00 (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ)

 

 1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 

Ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε παρατήρηση ή απορία.

Οι τελικές λεπτομέρειες θα οριστούν μετά από τον οριστικό ορισμό των παρατάξεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *