ΑΕΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ..

Παρόν κείμενο δεν αντιπροσωπεύει το Aerosfairisi.Gr , είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε. Θεωρούμε το site μας σαν βήμα έκφρασης  λόγου, ιδεών, προβληματισμών για τον κόσμο της Αεροσφαίρισης (airsoft) στην χώρας μας και όχι μόνο, όποιος συγχομπίστας θελήσει να μας στείλει το κείμενο του ή το οτιδήποτε άλλο μπορεί να μας στείλει e-mail στο aerosfairisi@gmail.gr


 

Στο παρόν άρθρο θα ήθελα να ‘’προειδοποιήσω’’ επί τροχάδην για διάφορους πιθανούς κίνδυνους του χόμπι μας, κυρίως εκτός πεδίου, που ίσως δεν έχουν περάσει από το μυαλό ορισμένων. Ένα χόμπι, όπως και το airsoft μπορεί να μας ανακουφίσει από το στρες της καθημερινότητας και μας επιτρέπει να εκφραζόμαστε με τον δικό μας τρόπο που αποτελεί ουσιαστικά μια βασική ανθρώπινη επιθυμία . Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να βγείτε έξω και να βρείτε άτομα με το ίδιο ενδιαφέρον και να σχηματίσετε ένα είδος κοινότητας με όσους βρίσκονται κοντά σας.

Οι κοινότητες είναι ένα μεγάλο μέρος από κάθε χόμπι και ουσιαστικά κάνουν ένα χόμπι πιο ευχάριστο, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι μια κοινότητα μπορεί να είναι και τοξική. Όταν μια κοινότητα γίνεται τοξική, ουσιαστικά τα μέλη γίνονται πικρόχωλα και ενδιαφέρονται περισσότερο για τα αποτελέσματα και την προβολή την προσωπική τους και της στενής και περιορισμένης κοινότητας τους, παρά για τη διασκέδαση που μπορεί να προσφέρει το χόμπι και τη γενική βελτίωση της συνολικής κοινότητας.

Όσον αναφορά τους κινδύνους για τα άτομα. Το airsoft παρέχει μια διέξοδο για να “ξεφύγει το άτομο από την πραγματικότητα”, αλλά όταν το παρακάνει κανείς αποφεύγει ή αποσπάται από το να αντιμετωπίσει τα πραγματικά του προσωπικά προβλήματα . Όταν βυθίζεστε σε αυτό, μπορεί να καταλήξετε να απομονώσετε τον εαυτό σας από τους αγαπημένους σας κι ίσως χάνεται την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε άλλες σημαντικές δραστηριότητες. Μπορεί επίσης να αποτελεί αιτία αναβλητικότητας καθυστερώντας σας από το να κάνετε μια άλλη επείγουσα δραστηριότητα. Η επιδίωξη της προσωπικής προβολής, αποδοχής και ‘’επιτυχίας’’ στην κοινότητα του airsoft μπορεί να δρα στον παίχτη σαν εξαρτησιογόνος ουσία, κυνήγι μαγισσών και υποκατάστατο στην μη αναγνώριση κι εκτίμηση από τον περίγυρο του στην κανονική του ζωή. Μετατρέπεται έτσι σε φανατικό μέλος της κοινότητας που απορροφάται εντελώς σε αυτό το χόμπι. Ένας φανατικός είναι κάποιος που ασχολείται χωρίς διακοπή και φαίνεται να θέλει πάντα να μιλά για αυτό. Οι περισσότεροι παίχτες θέλουν να γίνουν δεκτοί από τους συνχομπίστες τους και ως εκ τούτου, κρύβουν κάποια κρίσιμα στοιχεία για τον εαυτό τους. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε ντροπή, αμηχανία ή απλώς φοβούνται ότι οι συνχομπίστες τους θα μπορούσαν να τα δουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να τους αποκλείσουν. Αυτό μπορεί να είναι πράγματι ένα αγχωτικό συναίσθημα, που όμως δεν πρέπει ποτέ να παρεμποδίσει τη διασκέδαση κάποιου.

 

    Σχετικά με τους οικονομικούς κινδύνους, υπάρχουν ορισμένοι παίχτες που επιθυμούν να αποκτούν συνεχώς ακριβό εξοπλισμό, αφαιμάσσοντας πιθανότατα τους οικονομικούς τους πόρους είτε προσωπικούς είτε των οικογενειών τους. Επιπλέον κάποιος μπορεί να καταλήξει να επικεντρώνεται στο airsoft περισσότερο από τις δραστηριότητες που του παράγουν εισόδημα, οδηγώντας τον σε απώλεια εισοδήματος.

 

Άλλος κίνδυνος. Το να κάθεστε μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή, tablet ή κινητού μέρα νύχτα για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρακολουθώντας άπειρα βιντεάκια αλλά κυρίως scrollάρωντας στο facebook για την επόμενη ”αιματοχυσία” στα group, περιμέντας like και ξεψαχνίζοντας τα προϊόντα μέχρι και του τελευταίου airsoftικού μικρομάγαζου στο Κιργιστάν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια, στον ύπνο, άγχος, παχυσαρκία μέχρι και τροχαίο ατύχημα. Τέλος σε ορισμένους μπορεί να σας δώσει εσφαλμένες προσδοκίες για τη ζωή (πχ να, ότι θα γίνουν καπετάνιοι στα βουνά ή οι επόμενοι John Rambo ή ότι θα πάρουν την Πόλη κτλ).

Συνοψίζοντας ένα χόμπι πρέπει να αποτελεί διασκέδαση για το άτομο που εμπλέκεται και ως αποτέλεσμα, δεν πρέπει ποτέ να ανησυχεί για το πώς το βλέπουν οι υπόλοιποι συνχομπίστες του . Το πιο σημαντικό πράγμα σε ένα χόμπι είναι να διασκεδάζετε. Εάν δεν υπάρχει η διασκέδαση, τότε ποιο είναι το νόημα να συνεχίζει κάποιος;

Aris McDroogan 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *