Review – G&G CM Predator

G&G Predator

Πάει καιρός που αγόρασα το Combat Mashine Predator της G&G! οφείλω να πω ότι το όπλο είναι απλά φοβερό για την τιμή του και αποδίδει απίστευτα καλά! Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους! παλιούς και νέους παίκτες! η τιμή που το εν λόγο αεροβόλο όπλο κυμαίνεται στην Ελληνική αγορά είναι τα 300ευρό! μπορείτε να το βρείτε φθηνότερα από εξωτερικό αλλά με τα μεταφορικά έρχεται μια ή η άλλη!

Αφού λοιπόν περάσαμε τον πρόλογο ας πάμε σε μεγαλύτερη ανάλυση!
Εξωτερικά το όπλο είναι πολύ προσεγμένο και στιλάτο! φτιαγμένο κυρίως από πολύ καλής ποιότητας πολυμερούς πλαστικού και αλουμινίου! Κάνοντάς το ελαφρύ και εύκολο στην χρήση του αλλά ανθεκτικό! Το handrail είναι μοναδικό με κόψιμο εμπνευσμένο από το wirecutter του LVOA αλλά φέρει την δυναμική του φιδιού! δίνοντας έτσι μια επιθετική ομορφιά στο όπλο. Το όπλο έρχεται από το κουτί με πτυσσόμενα σκοπευτικά και εργονομικό – Tactical κοντάκι 6 θέσεων με άπλετο χώρο ακόμα και για μπαταρίες με 3 σώματα.

 

Πριν προχωρήσω στα εσωτερικά του όπλου θα αναφερθώ στην απόδοση του όπλου!

Το όπλο όπως τόνισα και στην εισαγωγή αποδίδει απίστευτα καλά για την τιμή του! είναι ευθύβολο έως και τα 40 μέτρα και έχει μέγιστο βεληνεκές μέχρι και 55 μέτρα, η ταχυβολία του είναι φανταστική και με την βοήθεια της ήδη εγκατεστημένης ηλεκτρονικής σκανδάλης η ανταπόκριση του είναι φανταστική και ξεπερνάει κατά πολύ όλα τα όπλα που δεν διαθέτουν κάποιο σύστημα mosfet ανεξαρτήτου τιμής ή μάρκας!

Αναφερόμενος σε Mosfet είναι αναγκαστικό να αναφέρω ότι το όπλο εκτός από ηλεκτρονική σκανδάλη φέρει από κουτί και Mosfet! κάνοντας το όπλο έτοιμο για μπαταρίες μέχρι και 11.1V αν και από τον κατασκευαστή προτείνετε 9,6V, επιπλέον με ρύθμιση μπορεί κάποιος να αλλάξει το κατά ρυπάς σε διακεκομμένες βολές τριών βολών (Burst Fire) Το όπλο σε έκδοση high Velocity όπου και κυκλοφορεί στην Ελλάδα βγάζει 370-380fps με bbs των 20 γραμμαρίων (αυτό ισχύει για όλη την νέα σειρά των Combat Machines της G&G)

Αφήνοντας όμως την απόδοση του όπλου θα προχωρήσουμε στα εσωτερικά, εδώ δυστυχώς ξεκινάει η κατρακύλα καθώς εσωτερικά το όπλο πονάει σε αρκετά σημεία! (επίσης αυτό δυστυχώς ισχύει για όλα στην νέα σειρά CM της G&G) κάτι που πιστεύω αποδίδετε στην προσπάθεια εξισορρόπησης του κόστους της ηλεκτρονικής σκανδάλης και mosfet που διαθέτει το όπλο.
Το όπλο αποσυναρμολογείτε σαν όλα τα Μ16/Μ4, καταντάει λίγο κουραστικό όταν προσπαθείς να βγάλεις το κοντάκι και το mosfet είναι λίγο σπαστικά τυλιγμένο με τα καλώδια! αλλά αυτά διορθώνονται πολύ εύκολα.
Το όπλο φέρει ένα πολύ κλασικό κέλυφος με την μόνη διαφορά από το παλιό κέλυφος των CM ότι είναι ήδη rounded! που σημαίνει ότι οι γωνίες του Gearbox στο σημείο που τοποθετείτε ο κύλινδρος είναι κυκλικές και όχι γωνίες! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ελάττωση των κραδασμών και την μεγαλύτερη αντοχή του Gearbox (κάτι που είναι καλό!)
τα γρανάζια του είναι τα τυπικά και κλασικά αλλά αξιόπιστα γρανάζια της G&G! Όπου με σωστό Shimming και εάν δεν τα πιέζετε με πολύ σκληρά ελατήρια! θα αντέξουν πολύ καιρό χωρίς πρόβλημα! Όμως δεν θα σας κουράσω πηγαίνοντας κομμάτι κομμάτι! θα αναφερθώ στα κομμάτια τα οποία ρίχνουν αυτό το όπλο!
Ο Οδηγός ελατηρίου είναι πλαστικός και κακής ποιότητας! εύκολο να σπάσει και να δημιουργήσει μεγάλη ζημιά στα εσωτερικά του όπλου! το πιστόνι του είναι επίσης πλαστικό με ανύπαρκτη την μόνωση του αέρα! η Εσωτερική του κάννη είναι σχεδόν κακόγουστο αστείο καθώς δεν πλησιάζει καν την παλιότερη ποιότητα των CM, το εσωτερικό της είναι θολό και αν και μεταλλική στην όψη, όταν την πιάνεις νιώθεις ότι θα μπορούσες να την λυγίσεις με μεγάλη ευκολία (δεν το δοκίμασα) πέρα από αυτά τα κομμάτια όλα τα άλλα είναι στην κλασική αλλά αξιόπιστη ποιότητα της G&G και δεν αποτελούν σημείο προσοχής.
Και αφού περάσαμε από όλα τα σημεία θα τελειώσω με το συμπέρασμα αλλά και το τι προτείνω να αναβαθμίσετε με το καλημέρα ώστε να έχετε στα χέρια σας ένα όπλο το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ακόμα και βάζοντάς το δίπλα σε πιο ακριβά όπλα!
Σαν συμπέρασμα λοιπόν επαναλαμβάνω τα παραπάνω! καθώς η απόδοση που ανέφερα παραπάνω γράφτηκε μετά από αρκετά παιχνίδια και δοκιμές του όπλου όπως είναι από το κουτί του! Το όπλο είναι απίστευτα καλό για τα 300 ευρό! συνδυάζει και την απόδοση αλλά και την εμφάνιση κατευθείαν από το κουτί του! Όπως είπα και παραπάνω το προτείνω ανεπιφύλακτα! βέβαια έχοντας προβεί σε μικρές αλλά ουσιαστικές αναβαθμίσεις θα σας πω ότι το όπλο αυτό έχει πολλά περισσότερα να δώσει!

Προτεινόμενες Αναβαθμίσεις με σειρά προτεραιότητας :

  • Αλλαγή οδηγού ελατηρίου σε μεταλλικό με ρουλεμάν (αυτό δεν θα αλλάξει την απόδοση του όπλου, τουλάχιστον όχι φανερά, αλλά θα μεγαλώσει την ζωή του και την αξιοπιστία του)
  • Σωστό Shimming (Το Shimming σε όλα τα G&G όπλα που εγώ είχα ήταν αρκετά σκληρό, προτείνω λοιπόν να πάρετε τον χρόνο σας και να κάνετε ένα σωστό Shimming)
  • Αλλαγή Ο-Ring στην κεφαλή του πιστονιού (Αυτό θα διορθώσει την ανύπαρκτη μόνωση του αέρα και θα σας δώσει πολύ καλύτερη και σταθερή απόδοση)
  • Αλλαγή εσωτερικής κάννης σε 6.03 ή 6.01 (κρατήστε το μήκος της κάννης το ίδιο όμως γιατί αλλιώς θα πρέπει να μεταβείτε και σε αλλαγή κυλίνδρου καθώς αλλάζει το Air Volume)
  • Αλλαγή Κεφαλής κυλίνδρου σε κεφαλή με διπλά O-rings (Αυτό θα κάνει το όπλο πιο αξιόπιστο ως προς την μετάδοση αέρα και ενέργειας, και θα δώσει μια συνεχόμενη και σταθερή απόδοση)
  • Αλλαγή Air Nozzle (Αυτό συμπληρώνει την αλλαγή της κυλινδροκεφαλής και βοηθάει στην μετάδοση του αέρα και της ενέργειας)

Με αυτές τις αναβαθμίσεις θα έχετε στα χέρια σας ένα καινούριο όπλο καθώς το δραστικό βεληνεκές του (εγώ το δοκίμασα με εσωτερική κάννη madbull 6.01, SHS Piston o-ring, SHS Cylinder Head, SHS Air Nozzle, SHS Shim Set, Συνολική αναβάθμιση αξίας 45ευρό) μεγάλωσε κατά 10 μέτρα και κατά 15-20μετρα το μέγιστο, η ευθυβολία του είναι αξιοθαύμαστη, τα FPS του όπλου δεν πηδάνε από 370 στα 380 αλλά έχουν μερικές μονάδες διαφορά (πήραμε 379-381 FPS μέσα από 15 μετρήσεις) τέλος θα προτείνω να το χρησιμοποιήσετε με BBs καλής ποιότητας και βάρους 0.28 ή 0.30 γραμμαρίων!
Υ.Γ. Για εσάς που παίζετε υπό περιορισμούς FPS και δεν ξέρετε πιο ελατήριο πρέπει να βάλετε ώστε να είστε μέσα στα όρια θα σας πω ότι με τις παραπάνω αναβαθμίσεις και με 90αρι Ελατήριο της εταιρίας FPS (εφάμιλλη απόδοση με τα ελατήρια της SHS) το όπλο απέδωσε 308-311 FPS οπότε με 100αρι Ελατήριο το όπλο θα είναι μεταξύ 330-340 FPS

Να είστε καλά! πάντα καλά και δίκαια παιχνίδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *